Flätade händer: (Auktoritär) 

 

Detta test är lite mer utmanande och är ett test som många scenhypnotisörer använder sig utav. Testet ger en indikation på hög mottaglighet och samarbetsvilja och att de därmed tillåter sig att gå in i loopen. Se till att ringar och andra föremål avlägsnas från fingrar om möjligt. Det kan kännas obekvämt och är ett störmoment när man flätar fingrarna.

Terapeut: Fläta dina fingrar så här samtidigt som du/ni sträcker på dina armar (visa klienten). 

Terapeut: Tryck ihop dina händer hårdare och hårdare, sträck ut dina armar, mer och mer 

Terapeut: Stäng dina ögon.

Terapeut: Fortsätt sträck ut dina armar samtidigt som du föreställer dig att dina händer är ihoplimmade med superlim. Upplev att dina händer är ihoplimmade samtidigt som du sträcker dina armar … mer och mer … fullständigt ihoplimmade. 

Terapeut: Ihoplimmade samtidigt som du sträcker dina armar än mer … hårt ihoplimmade på det sätt du kan.

Terapeut: Håll kvar känslan av limmet i dina händer … SÅ ihoplimmade … ju mer du försöker sära på dina ihoplimmade händer … ju mer smälter de ihop.

Terapeut: Försök sära på dina händer och ju mer du försöker ju mer ihoplimmade blir de … Försök att sära på dina händer, men ju mer du försöker ju hårdare ihoplimmade blir de, försök! 

Terapeut: Strax kommmer jag att knäppa med fingrarna och då släpper limmet i dina händer och blir fullständigt avslappnade. (Knäpp med fingrarna)